Over mij

Ik ben Elly, een enthousiaste quiltster.

Hoe het begon

Mijn eerste quilt was een kerstquiltje uit een tijdschrift. Voordat ik aan mijn volgende quilt kon beginnen, kwam ik met een hernia in het ziekenhuis terecht. Ik moest enkele weken plat op bed blijven liggen. Gelukkig had de verpleging een prismabril zodat ik, liggend, mijn eerste grotere quilt in elkaar kon zetten. Daarna had het quiltvirus mij goed te pakken.

Van een gewone quilt naar een Memoriam Quilt

Ik had wel eens iets gehoord over het gebruiken van kleding in quilts, maar hier verder nooit over nagedacht. Na het overlijden van een lieve vriendin komt dit echter weer boven. Ik zou hier graag iets mee willen doen. Vlak daarna hoor ik over een mevrouw die samen met haar dochters troostkleden heeft gemaakt van de kleding van hun man en vader. Er is dus daadwerkelijk behoefte aan. Dan komt bij mij de gedachte op dat ik voor onbekenden graag zulke troostrijke quilts zou willen maken. Een zaadje is geplant.

Het idee in werking gezet

Op een avond in het najaar van 2009 komen mijn vier kinderen bij me eten en ik vertel ze over mijn plan. Ze zijn meteen erg enthousiast en komen met hele goede adviezen. Vier personal coaches, wat wil een mens nog meer?

Natuurlijk komt er heel wat bij kijken om zoiets professioneel op te starten. Er gaat heel wat denk- en doewerk aan vooraf. Maar het idee is geboren en groeit uit tot een echte onderneming. Mijn wens is op deze manier veel mensen een helpende hand te bieden bij de verwerking van hun verdriet.

Ik had nooit gedacht dat ik na mijn 50ste verjaardag bij de Kamer van Koophandel zou binnenstappen, maar ik ben blij dat ik die stap heb durven zetten.

Geniet van het leven en volg je hart!

blije klanten

Oscar: Precies zoals ik het bedoelde!
Lola: Ik hoop dat je nog veel mensen zo blij kunt maken als ik nu ben.