Mogelijkheden

Memoriam Quilts kunnen behalve (delen van) kledingstukken ook andere stoffen bevatten. Dit kan in meer of mindere mate gebeuren, maar het is waarschijnlijk nodig voor de rand en de achterkant. U kunt zelf stoffen aanleveren, of uw wensen bij mij aangeven. Stoffen hebben zeer wisselende kwaliteit, dat is belangrijk om te onthouden.

Memoriam Quilts kunnen worden gemaakt in elke maat. Wanneer u kiest voor een quilt aan de wand, zorg ik eveneens voor een ophangsysteem. Heeft u andere wensen, dan vinden wij daar samen een oplossing voor.

Wat is een quilt precies?

Een quilt is een prachtig handwerk, een stuk kunst, dat is opgebouwd uit drie lagen, te weten: de patchwork bovenlaag, een tussenvulling en een achterkant. De woorden quilt en patchwork worden vaak door elkaar gehaald. Dat komt omdat voor de meeste mensen het patchwork als eerst in het oog springt.

Wat is patchwork?

Patchwork is een handwerktechniek waarbij lapjes stof van verschillende kleuren en formaten aan elkaar worden genaaid. Het is een Engelse term, een “patch” is namelijk een lapje. De lapjes stof kunnen in alle denkbare ontwerpen en patronen aan elkaar worden genaaid, waardoor er ontelbare mogelijkheden zijn.

Wat is quilten?

Quilten is een handwerktechniek waarbij de drie lagen van het werkstuk met kleine quiltsteekjes in een mooi motief worden doorgestikt. De drie lagen zijn dus: patchwork, tussenvulling en de achterkant. Het eindresultaat heet een quilt.